Home » Ondernemen » Mindset voor succes

Mindset voor succes

Creëer het leven dat je wilt met de juiste mindset

We kunnen zo’n beetje op elk vlak wel coaching en training krijgen. We kunnen ontelbare boeken lezen over persoonlijke groei, ondernemen en creativiteit. Kennis ligt voor het oprapen voor wie verandering en groei wil; voor de mensen die geen genoegen nemen met middelmatigheid. Toch lukt het de meeste mensen niet om het leven te leiden dat ze graag willen.

De werkelijkheid is namelijk (helaas) niet zo mooi. De meeste zzp’ers in Nederland leven rond de armoedegrens. Slechts een handvol ondernemers hebben een bovengemiddeld inkomen.

Eelco de Boer, een succesvolle internetondernemer schreef laatst dit in één van zijn e-mails:

‘’In een wereld waar het steeds voller wordt met experts, guru’s, coaches en consultants is er één ding heel erg zeker… de meeste zullen het niet redden. De bovenkant, zo’n 2%, is enorm succesvol. Dan is er 8% die er veel geld mee verdient en nog 10% die redelijk rond kan komen. De overige 80% blijft jarenlang worstelen met amper een cent op de bank. Deze ‘onderkant’ is niet minder goed dan de top. Sterker nog, het kan maar zo zijn dat een groot gedeelte beter is dan de top 20. Alleen niemand weet ervan.’’

Stel dat dit waar is. Dan is dat toch hartstikke zonde?

Hoe komt het dat we ondanks alle aanwezige kennis toch niet weten te excelleren en het leven te krijgen die we willen? Ik ben van mening dat dit allemaal neerkomt op één woord, namelijk: MINDSET.

Als je niet de juiste mindset hebt en niet gelooft dat een succesvol leven ook voor jou weggelegd is, dan gaat het je simpelweg niet lukken. Als je een statische mindset hebt, dan is groeien en ontwikkelen enorm lastig. Zo’n mindset staat ontwikkeling en persoonlijke reflectie erg in de weg. Het is moeilijk om dan uit je comfortzone te stappen en te groeien.

 


William Meister
William Meister
Ik jaag mijn droom na en wil anderen inspireren om hetzelfde te doen. Dat is mijn belangrijkste drijfveer. Ik ben een geboren Zuid Afrikaan. Mijn familie van mijn moeders kant komt uit het voormalig Rhodesië, het huidige Zimbabwe. We zijn allemaal opgevoed met de mentaliteit dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, mits je je er maar toe zet.

Reageer op dit artikel